רכיבים
1.2 קילוגרם נתחי צלעות בקר בקוביות.
לרוטב
- 300 גרם פול ירוק טרי
- לימון אחד קלוף וחתוך לקוביות
- עגבנייה אחת בקוביות
- כוס מים או ציר עוף
- 4 שיני שום פרוסות
- חצי פלפל חריף אדום או ירוק שלם
- 3 כפות כוסברה קצוצה
- 4 כפות שמן זית
- מלח
- רבע כפית כורכום
- רבע כפית כמון
- חצי כפית פפריקה.
שיטת ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס. יוצקים את שמן הזית לסיר ומוסיפים את פרוסות השום. מקלים קלות על להבה בינונית. מצרפים הפול, העגבנייה והפלפל החריף, מטגנים כשלוש דקות ומזרקים את התבלינים. מכניסים את נתחי הבשר לסיר.
- מטגנים בעדינות ויוצקים מים עד לכיסוי מלא. מעלים לרתיחה ומבשלים חמש דקות ברתיחה עדינה.
- מעבירים את הסיר המכוסה לתנור למשך שעתיים. מוציאים מהתנור ומגישים לצד אורז לבן מבושל.