רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- בצל לבן בינוני קצוץ דק
- כוס עדשים ירוקות או שחורות
- כפית מלח
- 3 סלקים חתוכים לחצאים
- כוס דלעת ערמונים או דלעת אחרת בקוביות
- 3 גזרים קלופים ומגוררים
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- חצי בקבוק רוטב צ'ילי שום מתוק.
דרך הבישול:
- מזגגים שמן זית בסיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה. מכניסים הבצל הקצוץ ומטגנים עד שנעשה שקוף.
- מצרפים את העדשים, מלח, פלפל ושתיים וחצי כוסות מים. מעלים לרתיחה ומקטינים את הלהבה לבינונית-נמוכה.
- מוסיפים את הסלקים החתוכים, הדלעת בקוביות ואת רוטב הצ'ילי-שום. מצמצמים באיטיות תוך ערבוב במשך 20 דקות.
- מכניסים את הגזרים המגוררים ומבשלים עשר דקות נוספות, או עד שרוב הנוזל נבלע.
- מורידים מהאש ומערבבים את הפטרוזיליה הקצוצה לתוך התבשיל.