רכיבים ל-4 מנות
- 2 כפות שמן זית
- 400 גרם בצלצלי שאלוט חתוכים לרבעים
- 5 גזרים בקוביות
- קילוגרם ירכי עוף נטולות עצמות ועור (או חזה)
- 3 שיני שום קצוצות גס
- 2 עלי דפנה
- מקל קינמון אחד
- חופן שעועית מבושלת
- רוטב טריאקי רימון או שזיף רימון
- 500 גרם ציר עוף או מים חמים
- צרור פטרוזיליה, צרור כוסברה.
- להגשה – אורז לבן מבושל.
דרך הכנה:
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול על להבה בינונית. מכניסים את בצלצלי השאלוט ומטגנים 8-10 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
- כאשר הבצלים מתרככים ומקבלים גוון קרמלי עדין, מצרפים את הגזרים הקצוצים ומבשלים חמש דקות נוספות.
- מוסיפים את נתחי העוף, השעועית המבושלת, השום הקצוץ, עלי הדפנה, מקל הקינמון, רוטב הרימון ואת הציר או המים החמים.
- מעלים לרתיחה ומקטינים את הלהבה כדי לצמצם את כמות הנוזלים בהדרגה.
- ממשיכים לבשל 45-50 דקות עד שהעוף מבושל לגמרי ורך.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מפזרים כוסברה ופטרוזיליה קצוצות ומגישים יחד עם אורז לבן.