קדירת עוף וירקות

רכיבים

  1. 2 כפות שמן
  2.  בצל גדול קצוץ
  3.  כפית תערובת ראס אל חנות (Ras el hanout)
  4.  חצי כפית פלפל שחור טחון
  5.  10 שוקי עוף או 5 כרעיים
  6.  3 גזרים בטבעות
  7.  3 פלפלים אדומים פרוסים
  8.  2 עגבניות חתוכות
  9.  כף לימון כבוש
  10.  4 שיני שום קצוצות, חצי כפית צ'ילי גרוס, כפית מלח גס, כשתי כוסות מים.

הכנה:

  1. מכינים את התנור לחום של 125 מעלות צלזיוס.
  2. מזגגים את השמן בסיר עמיד רחב המתאים לתנור. מכניסים את הבצל הקצוץ יחד עם מחצית מתערובת ראס אל חנות ורבע כפית פלפל שחור, מערבבים וקולים דקה אחת.
  3. מצרפים נתחי העוף ומזהיבים אותם היטב על אש נמוכה. מעבירים את התערובת כולה לצלחת.
  4. באותו סיר, זורקים את כל המרכיבים הנותרים כולל שארית התבלינים, מערבבים ויוצקים כוס מים אחת. מעלים לרתיחה.
  5. מחזירים את הבצל והעוף המוזהב לסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך 10 דקות. מוסיפים את כוס המים הנוספת ומעבירים לתנור לארבע שעות. בודקים לעיתים שנשאר מספיק רוטב ומוסיפים מים בהתאם לצורך.