רכיבים:
- 600 גרם שוקי עוף עם עור
- כף סוכר חום
- 5 פלפלי שושקה יבשים
- 3-4 יחידות לימון כבוש או כף ממרח לימון כבוש
- כף מלח ים
- כפית כורכום
- רבע כפית פלפל שחור טחון
- רבע כפית משייה טחונה
- כפית זרעי כוסברה כתושים
- 5 שיני שום
- פטרוזיליה טרייה
- כוס וחצי מים
- מיץ לימון טרי מחצי פרי.
אופן הכנה:
- בסיר כבד, מקלים את פלפלי השושקה במחבת יבשה עד להשתחררות הארומות. מצרפים את בצקי השום ומקלים דקה נוספת.
- בכלי נפרד, מחממים מעט שמן ומזהיבים את שוקי העוף היטב מכל עבריהם. מזרים עליהם משייה, כורכום, מלח ופלפל.
- מעבירים את העוף המוזהב לסיר עם הפלפלים והשום. יוצקים את המים ומעלים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים לבישול איטי של שעה עד שעה ורבע, עד שהבשר נעשה רך ומתנתק מהעצם.
- כרבע שעה טרם סיום הבישול, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, הלימון הכבוש ומיץ הלימון הטרי. ממשיכים עד להתרכזות הרוטב ומיזוג הטעמים.
טביט
רכיבים למנה גדולה
- קילוגרם חתיכות עוף (עדיף ירכיים וכרעיים)
- 2 בצלים חתוכים
- 4 כפות שמן
- 3 עגבניות קלופות וחתוכות
- 3 כוסות אורז ארוך
- 5 כוסות מים חמים
- 2 כפות תערובת בהרט
- 2 כפות קונצנטרט עגבניות
- כף מלח
- פלפל שחור לפי טעם
שיטת הכנה:
- מחממים השמן בסיר עמיד לחום התנור ומקלים את הבצל עד לגוון זהוב עדין. מוסיפים העגבניות ומטגנים דקה אחת.
- מכניסים את נתחי העוף ומבשלים בהפיכות תכופות עד שכל הצדדים אטומים וחומים – בערך 10 דקות.
- זורקים את האורז, מוזגים המים החמים ומתבלים בבהרט, קונצנטרט עגבניות, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה אינטנסיבית ומבשלים על אש חזקה עד שהנוזלים נספגים ברובם – כ-15 דקות.
- מכינים תנור בחום נמוך של 100 מעלות. מכסים הסיר בהדוק ומכניסים לתנור לבישול לילי מלא.
המנה מושלמת כשהאורז רך מאוד והעוף מופרד ללא מאמץ.