עוגיות פריכות

מצרכים לבצק

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 חלמון
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 ו־1/2 כוסות קמח לבן (כ־210 גרם)
  • 2 כפות קורנפלור (לא חובה)

למילוי

קוביות שוקולד מריר או חלב, או ממרח שוקולד סמיך (נוטלה)

אופן ההכנה

  1. מקרימים חמאה עם אבקת סוכר בקערה עד שהתערובת בהירה.
  2. מוסיפים חלמון, וניל ומלח ומערבבים.
  3. מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומערבבים לבצק אחיד.
  4. מניחים בניילון נצמד בקירור ל-30 דקות.
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. מחלקים את הבצק ל-כדורים קטנים בגודל אגוז.

הכנת צורת הפרחים

  • לוקחים כדור בצק אחד ויוצרים ממנו עיגול שטוח, זה יהיה מרכז הפרח.
  • מחלקים את שאר הבצק לכדורים קטנים יותר ליצירת עלי הפרח (כ-5-6 כדורים קטנים לכל עוגייה).
  • מסדרים את כדורי הבצק הקטנים מסביב לעיגול המרכזי, כך שיצרו צורת פרח.
  • בלחץ עדין מדביקים את הכדורים הקטנים למרכז (העיגול השטוח).
  • במרכז העיגול השטוח שמים קוביית שוקולד קטנה או קצת ממרח שוקולד.
  1. אופים כ-12-15 דקות עד שהעוגיות זהובות בקצוות.
  2. מצננים לפני ההגשה.