עוגת שמרים שוקולד ואגוזים

מצרכים לבצק

  • 500 גרם קמח | 2¼ כפיות שמרים יבשים
  • ⅓ כוס סוכר | 2 ביצים
  • 100 גרם חמאה רכה | ¾ כוס חלב פושר
  • ½ כפית מלח | כפית תמצית וניל

מצרכים למלית

  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ או ממרח
  • 2 כפות קקאו | ⅓ כוס סוכר חום
  • 50 גרם חמאה מומסת | ½ כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה

  1. לשים את כל חומרי הבצק לבצק רך. להתפיח שעה.
  2. לערבב את חומרי המלית. לרדד את הבצק, למרוח ולגלגל לרולדה.
  3. לחתוך לאורכה, לקלוע לצמה ולהניח בתבנית אינגליש קייק. להתפיח 40 דקות.
  4. למרוח ביצה ולאפות ב־170 מעלות כ־35 דקות.
  5. (לא חובה) למרוח בסירופ סוכר לאחר האפייה.