עוגת שקדים

מצרכים

  •  ביצים גדולות
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס חלב שקדים (או רגיל)
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס קמח שקדים (שקדים טחונים דק)
  • קורט מלח

לציפוי השקדים

  • 1/2 כוס פרוסות שקדים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף חמאה מומסת (או שמן קוקוס)
  • 1 כף סירופ מייפל או דבש (לא חובה, אבל מוסיף ברק וטעימה מתקתקה)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
  2. בקערה טורפים ביצים עם סוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  3. מוסיפים שמן, וניל וחלב שקדים – וטורפים עד שהתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, קמח שקדים ומלח – ומערבבים רק עד לאיחוד.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית ומשטחים בעדינות.