מצרכים
- ביצים גדולות
- 3/4 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס חלב שקדים (או רגיל)
- 1 כוס קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כוס קמח שקדים (שקדים טחונים דק)
- קורט מלח
לציפוי השקדים
- 1/2 כוס פרוסות שקדים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף חמאה מומסת (או שמן קוקוס)
- 1 כף סירופ מייפל או דבש (לא חובה, אבל מוסיף ברק וטעימה מתקתקה)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
- בקערה טורפים ביצים עם סוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים שמן, וניל וחלב שקדים – וטורפים עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, קמח שקדים ומלח – ומערבבים רק עד לאיחוד.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ומשטחים בעדינות.