תבשיל עוף בלימון

רכיבים:

  1. 600 גרם שוקי עוף עם עור
  2.  כף סוכר חום
  3.  5 פלפלי שושקה יבשים
  4.  3-4 יחידות לימון כבוש או כף ממרח לימון כבוש
  5.  כף מלח ים
  6.  כפית כורכום
  7.  רבע כפית פלפל שחור טחון
  8.  רבע כפית משייה טחונה
  9.  כפית זרעי כוסברה כתושים
  10.  5 שיני שום
  11.  פטרוזיליה טרייה
  12.  כוס וחצי מים
  13.  מיץ לימון טרי מחצי פרי.

אופן הכנה:

  1. בסיר כבד, מקלים את פלפלי השושקה במחבת יבשה עד להשתחררות הארומות. מצרפים את בצקי השום ומקלים דקה נוספת.
  2. בכלי נפרד, מחממים מעט שמן ומזהיבים את שוקי העוף היטב מכל עבריהם. מזרים עליהם משייה, כורכום, מלח ופלפל.
  3. מעבירים את העוף המוזהב לסיר עם הפלפלים והשום. יוצקים את המים ומעלים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים לבישול איטי של שעה עד שעה ורבע, עד שהבשר נעשה רך ומתנתק מהעצם.
  4. כרבע שעה טרם סיום הבישול, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, הלימון הכבוש ומיץ הלימון הטרי. ממשיכים עד להתרכזות הרוטב ומיזוג הטעמים.

טביט

רכיבים למנה גדולה

  1. קילוגרם חתיכות עוף (עדיף ירכיים וכרעיים)
  2.  2 בצלים חתוכים
  3.  4 כפות שמן
  4.  3 עגבניות קלופות וחתוכות
  5.  3 כוסות אורז ארוך
  6.  5 כוסות מים חמים
  7.  2 כפות תערובת בהרט
  8.  2 כפות קונצנטרט עגבניות
  9.  כף מלח
  10.  פלפל שחור לפי טעם

שיטת הכנה:

  1. מחממים השמן בסיר עמיד לחום התנור ומקלים את הבצל עד לגוון זהוב עדין. מוסיפים העגבניות ומטגנים דקה אחת.
  2. מכניסים את נתחי העוף ומבשלים בהפיכות תכופות עד שכל הצדדים אטומים וחומים – בערך 10 דקות.
  3. זורקים את האורז, מוזגים המים החמים ומתבלים בבהרט, קונצנטרט עגבניות, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה אינטנסיבית ומבשלים על אש חזקה עד שהנוזלים נספגים ברובם – כ-15 דקות.
  4. מכינים תנור בחום נמוך של 100 מעלות. מכסים הסיר בהדוק ומכניסים לתנור לבישול לילי מלא.

המנה מושלמת כשהאורז רך מאוד והעוף מופרד ללא מאמץ.