תבשיל עוף בירקות שורש

רכיבים ל-4 מנות

  1. 2 כפות שמן זית
  2.  400 גרם בצלצלי שאלוט חתוכים לרבעים
  3.  5 גזרים בקוביות
  4.  קילוגרם ירכי עוף נטולות עצמות ועור (או חזה)
  5.  3 שיני שום קצוצות גס
  6.  2 עלי דפנה
  7.  מקל קינמון אחד
  8.  חופן שעועית מבושלת
  9.  רוטב טריאקי רימון או שזיף רימון
  10.  500 גרם ציר עוף או מים חמים
  11.  צרור פטרוזיליה, צרור כוסברה.
  12. להגשה – אורז לבן מבושל.

דרך הכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על להבה בינונית. מכניסים את בצלצלי השאלוט ומטגנים 8-10 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
  2. כאשר הבצלים מתרככים ומקבלים גוון קרמלי עדין, מצרפים את הגזרים הקצוצים ומבשלים חמש דקות נוספות.
  3. מוסיפים את נתחי העוף, השעועית המבושלת, השום הקצוץ, עלי הדפנה, מקל הקינמון, רוטב הרימון ואת הציר או המים החמים.
  4. מעלים לרתיחה ומקטינים את הלהבה כדי לצמצם את כמות הנוזלים בהדרגה.
  5. ממשיכים לבשל 45-50 דקות עד שהעוף מבושל לגמרי ורך.
  6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מפזרים כוסברה ופטרוזיליה קצוצות ומגישים יחד עם אורז לבן.