תבשיל עדשים עם ירקות (צמחוני)

רכיבים

  1. 2 כפות שמן זית
  2.  בצל לבן בינוני קצוץ דק
  3.  כוס עדשים ירוקות או שחורות
  4.  כפית מלח
  5.  3 סלקים חתוכים לחצאים
  6.  כוס דלעת ערמונים או דלעת אחרת בקוביות
  7.  3 גזרים קלופים ומגוררים
  8.  חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  9. חצי בקבוק רוטב צ'ילי שום מתוק.

דרך הבישול:

  1. מזגגים שמן זית בסיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה. מכניסים הבצל הקצוץ ומטגנים עד שנעשה שקוף.
  2. מצרפים את העדשים, מלח, פלפל ושתיים וחצי כוסות מים. מעלים לרתיחה ומקטינים את הלהבה לבינונית-נמוכה.
  3. מוסיפים את הסלקים החתוכים, הדלעת בקוביות ואת רוטב הצ'ילי-שום. מצמצמים באיטיות תוך ערבוב במשך 20 דקות.
  4. מכניסים את הגזרים המגוררים ומבשלים עשר דקות נוספות, או עד שרוב הנוזל נבלע.
  5. מורידים מהאש ומערבבים את הפטרוזיליה הקצוצה לתוך התבשיל.