מצרכים לבצק
- 200 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 חלמון
- 1/4 כפית מלח
- 1 ו־1/2 כוסות קמח לבן (כ־210 גרם)
- 2 כפות קורנפלור (לא חובה)
למילוי
קוביות שוקולד מריר או חלב, או ממרח שוקולד סמיך (נוטלה)
אופן ההכנה
- מקרימים חמאה עם אבקת סוכר בקערה עד שהתערובת בהירה.
- מוסיפים חלמון, וניל ומלח ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומערבבים לבצק אחיד.
- מניחים בניילון נצמד בקירור ל-30 דקות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק ל-כדורים קטנים בגודל אגוז.
הכנת צורת הפרחים
- לוקחים כדור בצק אחד ויוצרים ממנו עיגול שטוח, זה יהיה מרכז הפרח.
- מחלקים את שאר הבצק לכדורים קטנים יותר ליצירת עלי הפרח (כ-5-6 כדורים קטנים לכל עוגייה).
- מסדרים את כדורי הבצק הקטנים מסביב לעיגול המרכזי, כך שיצרו צורת פרח.
- בלחץ עדין מדביקים את הכדורים הקטנים למרכז (העיגול השטוח).
- במרכז העיגול השטוח שמים קוביית שוקולד קטנה או קצת ממרח שוקולד.
- אופים כ-12-15 דקות עד שהעוגיות זהובות בקצוות.
- מצננים לפני ההגשה.